top of page

5 mai - 18 mai 2021, Baia Mare în centrul atenției lumii artistice internaționale

Timp de 2 săptămâni, din 5 mai 2021 până în 18 mai 2021, Baia Mare se găsește în centrul atenției lumii artistice internaționale.


✨ În 5 mai, Baia Mare aniversează 125 de ani de Școală de Pictură Băimăreană 🎨, un fenomen cultural unic al spațiului european, o mișcare artistică care a luat ființă în perioada Belle Epoque, în jurul primarului Oliver Thurman (care în primii ani ai mandatului său a extins Parcul Szechenyi, actualul Parc Municipal “Regina Maria” și care a asigurat gratuitatea biletelor pentru Colonie și mai mult decât atât a construit și o fabrică de vopsele) și pictorul Hollosy Simon. De asemenea, peisajul băimărean de care ne bucurăm și azi a avut un rol major. Ferenczy Károly spunea că peisajul de la Baia Mare este de o “monumentalitate biblică”.


✨ În 18 mai, Baia Mare sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor 🏡 🖼 care pentru acest an are tema „Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați”.


Aceste 2 săptămâni de sărbătoare pentru municipiul Baia Mare și implicit pentru județul Maramureș sunt o perioadă care ne entuziasmează pe toți.


👀 Cum putem să facem ca fiecare zi între 5 - 18 mai 2021 să fie o sărbătoare, să ne amintim fragmente din diferitele perioade prin care a trecut orașul Baia Mare și care spun atâtea povești despre strămoșii noștri?

Te invit în cele 2 săptămâni să faci o excursie la un muzeu din apropiere, fie singur, cu prietenii sau familia. Dacă nu ești din Baia Mare, poate ai putea lua în considerare o excursie de o zi sau un weekend în orașul nostru și să începi cu Piața Cetății, locul unde calci efectiv pe istorie.Alexandra Catrinel Ghițescu113 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page