20 Februarie: Ziua Mondială a Justiției Sociale
Justiția socială, un principiu fundamental pentru o coexistența pașnică și prosperă între națiuni, presupune promovarea egalității între sexe sau drepturile popoarelor indigene și ale migranților, eliminarea barierelor legate de sex, vârstă, rasă, etnie, religie, cultură sau disabilitate. Valul de schimbări ce a cuprins mai multe țări de pe glob în ultimii ani a făcut ca milioane de cetățeni să-și exprime nemulțumirea față de inegalitate, corupție, represiuni și absența unei munci decente. Această mobilizare a maselor a fost determinată de necesitatea unei justiții sociale.

Ziua Mondială a Justiției Sociale, marcată pentru prima dată la 20 februarie 2009, a reliefat importanța justiției sociale ca imperativ etic care ar trebui să ne ghideze munca de toate zilele.
Stabilitatea globală și prosperitatea depind de garantarea unor nivele acceptabile de trai și egalitate de șanse. ONU susține principiile justiției sociale.
La 26 noiembrie 2007, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit data de 20 februarie pentru marcarea Zilei Mondiale a Justiției Sociale, militând pentru ca dezvoltarea din acest domeniu să asigure protejarea și consolidarea demnității umane. Promovarea dreptății sociale este una dintre prioritățile actuale ale Organizației Națiunilor Unite.
Celebrarea acestei zile pe teritoriul statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite este menită să contribuie la consolidarea eforturilor ONU pentru eradicarea sărăciei, promovarea unui mediu de lucru decent, egalitatea între sexe și accesul fără restricții la bunăstarea socială și justiție.