top of page

163 de ani de la Mica Unire. La mulți ani, România!

🇹🇩 La mulți ani, România! Astăzi se împlinesc 163 de ani de la Mica Unire. Actul de la 24 ianuarie 1859 a fost rezultatul unor eforturi impresionante depuse de mari oameni de stat care au dorit crearea unui stat românesc modern. Acesta este idealul de la 1859.


Să respectăm memoria celor care au realizat Unirea Principatelor, ducând mai departe idealurile lor: unitatea și responsabilitatea. Fie ca acest an să ne găsească mai uniți și mai atenți la grijile celor din jur.
În memoria fiecărui român şi a naţiunii noastre, ziua de 24 ianuarie 1859 este sfântă. Atunci a avut loc Unirea Principatelor Române sau Mica Unire, cum a fost denumită mai târziu spre a o deosebi de Marea Unire a tuturor românilor de la 1918. Unirea Principatelor Române, sub sceptrul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a creat premisele politice pentru proclamarea Independenţei depline de stat a ţării noastre la 9 mai 1877 şi, ulterior, a Marii Uniri a românilor din Basarabia, Bucovina, Ardeal, Banat, Crişana şi Maramureş, proclamată solemn şi definitiv în anul 1918.


La mulți ani, dragi români! 🇹🇩Alexandra Catrinel Ghițescu

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page