top of page

12 martie - Zi de aleasă însemnătate! 12 martie 1941, ÎPS Justinian intră ca frate în mănăstire


Toți cei care l-am cunoscut pe vrednicul de pomenire arhiepiscop Justinian Chira, știm că pentru dânsul, ziua de 12 martie, avea o însemnătate deosebită. Spunea că această zi este mai importantă decât ziua sa de naștere, motiv pentru care se afla mereu în mijlocul fraților de la mănăstire. În 12 martie 1941, ÎPS Justinian intra ca frate în mănăstirea ”Sfânta Ana", Rohia.


ÎnaltPreasfințitul Justinian ne-a împărtășit tuturor Duhul bucuriei, apoi Duhul sărbătorii, orice întâlnire cu dânsul era zi de praznic, dar și Duhul sfințeniei, căci prin ținuta duhovnicească prin care s-a învrednicit, vlădica îți imprima în suflet sfințenia oamenilor aleși odinioară.
Vlădica Justinian era ”îngerul purtător de lumină" pentru fiecare om în parte. Prin simplitate, bunătate, smerenie și iubire jertfelnică, cu o dezinvoltură misionară ieșită din comun, acesta avea capacitatea de a se implica în misiunea pastorală, dând întotdeauna dovadă de o ținută morală aleasă și mult tact.


La orice slujbă îl vedeam că slujește cu multă dragoste, împărtășindu-ne nouă credincioșilor dreapta socotință, mai bine zis din darurile Duhului Sfânt, revărsate asupra Preasfinției Sale.


Îi primea pe toți cu chipul blând și căldură sufletească. Asculta cu multă răbdare, povățuia și dăruia. Îndemnurile, faptele sale sunt și acum o călăuză, o puternică lecție de viață și omenie.


Pentru ÎnaltPreasfințitul Părinte Justinian mănăstirea ”Sfânta Ana", Rohia, ocupa un loc special în inima lui. Acolo a pus mult suflet în construirea unui model exemplar de viață călugărească autentică, un loc dedicat rugăciunii și cu porțile larg deschise pentru oameni.


”Când mă voi afla acolo, cu puterea Lui, a Stăpânului mă voi ruga și pentru tine, care ești aici, viu pe pământ. Mă voi ruga, mă voi ruga, mă voi ruga, mă voi ruga, mă voi ruga când eu mă voi transfigura cu harul, cu vrerea și puterea Tatălui, a Fiului și a Duhului Sfânt. Amin!" (ÎPS Justinian Chira)

Veșnica lui pomenire!


Iar eu, am ales să scriu de azi, să nu uitați!

62 afișări0 comentarii
bottom of page