1 an de pandemie în România. Cum s-a schimbat viața noastră din cauza Covid-19
România e de un an sub asediul crizei sanitare. Cum s-a schimbat viața tuturor în timpul acesta?
Efectele anxietății și stresului continuu afectează grav capacitata unei persoane de a privi cu speranță viitorul imediat și îndepărtat, deoarece
când ne confruntăm cu o criză, sănătatea minții noastre este prima afectată. Paradoxal, sănătatea mintală este primul lucru care ne ajută să rezistăm și să supraviețuim crizei.
În criză, creierul își reduce instinctiv funcțiile superioare, cele care susțin planificarea pe termen lung, și trece într-un regim primitiv de reacție imediată la amenințări. În mijlocul actualei crize provocate de COVID-19, avem nevoie mai mult ca oricând de capacitatea noastră de autoliniștire. Primii pași către echilibrarea gândirii și sănătății sunt: să recunoaștem că trăim în regim de criză, să avem capacitatea de a contracara aceste fenomene prin modalități calmante și eficace de rezolvare a problemelor și să facem tot ce putem pentru a ne activa funcțiile superioare ale creierului, pentru a accesa acele părți ale creierului care ne vor ghida să traversăm această perioadă.
Noi, oamenii, ne dăm speranță unii altora comunicând între noi, căutând modalități creative de a ne ajuta reciproc și raportându-ne empatic unii la ceilalți.
Cultivarea și practicarea empatiei, o abilitate care poate fi dobândită, ne ajută mult să ne dezvoltăm capacitatea de autoliniștire. Dr. Anthony Scioli arată că SPERANȚA face parte din caracterul sau personalitatea omului. Nu ne naștem cu speranță. Speranța trebuie dezvoltată, ca o grupă musculară.
Multă lume mă întreabă cum a reușit pagina de Facebook, Maramureș Cotidian, să ajungă la un număr atât de mare de urmăritori într-un timp atât de scurt și continuă să crească zilnic și constant precum ceasul. 🙂 Simplu, cred că acum în prag de 50000 de like- uri, celebrăm faptul că Maramureș Cotidian este în primul rând un proiect creator de empatie și speranță, un proiect care zilnic încearcă să vadă oportunitatea, chiar și în lipsă.

Suntem împreună în această situație, așa că haideți să fim solidari. Pentru a limita simptomele extreme care vă pot afecta sănătatea mintală, sunt anumite lucruri pe care le puteți face în fiecare zi:
● Faceți exerciții de întindere și sport;
● Mâncați suficient de sănătos și încercați să consumați multe legume și fructe în fiecare zi;
● Comunicați prin aplicații video online cu prietenii și familia;
● Deconectați-vă periodic de la rețelele de socializare pe parcursul zilei;
● Citiți și distribuiți știri și postări pozitive și umanitare. Și cel mai important, urmăriți zilnic Maramureș Cotidian. ❤️