top of page

ÎPS Teodosie, credință de neclintit: Hristos ne dă nouă valoare!

”Iată! Au venit cei din presă să mă vadă că împărtășesc! Ați venit degeaba! S-au împărtășit copiii! Și vă spun: s-au împărtășit în biserică! Dar tot vom împărtăși. Pentru că cel mai sfânt lucru este socotit acum ca o osândă, ca lucrul cel mai rău.”, a spus, în cuvântarea sa, duminică, ÎPS Teodosie.
Arhiepiscopul a avut această reacție după ce a fost filmat de jurnaliști când a împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță, arătând astfel, ca întotdeauna de altfel, o credință de neclintit în canoanele ortodoxiei. Ierarhul Tomisului este cel care stă de vorbă în fiecare săptămână cu credincioșii din toată țara, la emisiunea Dialoguri duhovnicești, Radio Dobrogea, răspunzându-le cu multă răbdare tuturor îndoielilor, întărindu-i în nadejde și dovedind o credință statornică, capabilă să întoarcă un om din necredință în credință, din șovăială în putere și speranță.


”Așa înțelegem proorocia Sfântului Prooroc Daniel: când va veni urâciunea pustiirii, cine va sta la locul cel sfânt, când citește să și înțeleagă. Noi trebuie să înțelegem că fără Hristos nu avem nicio valoare. Hristos ne dă nouă valoare, Hristos a adus de la întuneric la lumină femeia samarineancă. De-aceea, luați aminte, în Sfântul Potir este Hristos, Dumnezeu nu se îmbolnăvește niciodată și nu îmbolnăvește pe nimeni”, a mai spus vrednicul ierarh.


Alexandra GHIȚESCU

255 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page