top of page

Îndemn unic al Episcopului Iustin, Maramureșul în lumină de Înviere

Actualizată în: 6 apr. 2020


Preasfințitului Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a transmis îndemnul său pentru noaptea de Înviere.


,,A circulat un gând, o idee, care s-a întrupat într-o râvnă a tinerilor noștri ortodocși și eu am binecuvântat-o și se poate transforma într-o frumoasă imagine a României creștine. În noaptea de Paști, după ce se vor trage clopotele la ora 00:00, în toată România creștină și când veți vedea că preoții vă îndeamnă ,,Veniți de luați lumină!" să aprindeți toți lumânările. Ieșiți în curte, ieșiți în ogradă, nu rămâneți în casă! Ieșiți în noapte!" i-a îndemnat pe credincioși Părintele Episcop.De asemenea Preasfinția Sa a explicat ,,Și vom cânta împreună. Și atunci cei de la țară, din toate curțile, din toate grădinile, în noapte, la ora 12, și cei de la blocuri, din oraș, care vor dori, noi îi îndemnăm, nu obligăm pe nimeni, să iasă în balcoanele blocurilor și să cânte toate orașele și toate localitățile, toate văile și toți munții din România creștină să răsune de Imnul de biruință: Hristos a Înviat!"


,,Cred că și Pandemia ar da înapoi! Cred că și această încercare s-ar stinge, s-ar împuțina. Să transformăm această situație într-o biruință, într-un gest care ar putea să miște toată lumea. Noi să cântăm Învierea lui Hristos și Hristos a Înviat. Lumina lui Hristos poate lumina toată planeta. Toată România să se transforme într-o noapte plină de lumină" a subliniat ierarhul.Alexandra GHIȚESCU

5.482 afișări0 comentarii
bottom of page