top of page

Îndemn al Preasfințitului Iustin la iubire milostivă și urmare a lui Hristos


Duminică, 05 aprilie 2020, Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a subliniat în cuvântul de învățătură partea pozitivă a izolării, iubirea milostivă și urmarea lui Hristos.,,Iată că perioada aceasta de izolare este una pedagogică.(...) Ca să fim vrednici ca să primim Sfânta Euharistie în fiinţa noastră, trebuie să îmbunătăţim infrastructura fizică a noastră, să înnobilăm trupul, să fie vas ales, să poată deveni hristofor, purtător de Hristos, să arătăm multă iubire, multă iertare, multă compasiune." a explicat Părintele Episcop.


De asemenea i-a îndemnat pe credincioși la iubire milostivă și urmare a lui Hristos ,,Să dai iubire. Să semeni seminţele virtuţilor creştine în ţarina inimilor celor care au nevoie de ele, pentru ca să arătăm că Dumnezeu s-a sălășluit întru noi şi lucrează prin noi în lume cu toţi oamenii. Şi cu cei ce cred, şi cu cei ce nu cred. Şi cu cei ce ne lovesc. Hristos n-a răspuns în nici un fel la lovituri, la prigoniri, la hule, la condamnări. N-a răspuns în nici un fel. Aşa au fost Sfinţii, aşa au fost Apostolii, aşa trebuie să fim şi noi. Putem. Învăţăm. Aceasta ne-a chemat Hristos astăzi să împlinim. Să învăţăm să fim ca El."


,,Nu vom mai fi atât de preocuaţi de pregătirile lumeşti, ci vom fi foarte preocupaţi de pregătirea interioară, de primirea Luminii Sfinte şi de rostirea troparului de biruinţă „Hristos a Înviat!” cu toată credinţa şi cu toată forţa noastră pe care o are Biserica lui Hristos” a subliniat Preasfinţia Sa.Alexandra GHIȚESCU

69 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page