top of page

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiereul treaz și mărturisitor


Biserica Ortodoxă Greacă a oficiat azi noapte Sfânta Liturghie a Odovaniei Învierii, adică a Încheierii Praznicului Învierii dăruind bucuria luminii milioanelor de creștini ortodocși greci, care din cauza pandemiei de gripă au avut restricții de participare.


Foto: Vali Vădănoiu, în poză ÎPS Teodosie, Slujba Odovaniei Praznicului Învierii Domnului în Arhiepiscopia Tomisului

Foto: Slujba Odovaniei Praznicului Învierii în Biserica Greciei


Potrivit unei circulare emise de Biserica Greciei, aceasta a îndeamnat toate bisericile și mănăstirile să țină Sfânta Liturghie a Odovaniei Praznicului Învierii Domnului „pentru a le oferi credincioșilor posibilitatea de a reînvia bucuria de Paște de care au fost privați din cauza coronavirusului pandemic."


De asemenea ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a urmat regulile canonice pentru praznicul Încheierii Învierii a declarat : "Oamenii care își fac o preocupare din a vâna ceva, de care nu sunt siguri, își dau cu părerea și fac tot felul de comparații, nu mă impresionează și nici nu mă înspăimântă. Nu mă mir; pentru că nu-și văd de ale lor probabil sunt superficiali în domeniul dânșilor și vor să se afirme în alte domenii care le sunt paralele. Pot să vorbească, fiecare e liber să facă ce vrea. Cel mai vânat din toată Istoria lumii a fost Mântuitorul Hristos. Și El era Învățătorul tuturor iar învățătorii stângaci care Îl urmăreau – fariseii, căpeteniile preoților – îl vânau pretutindeni. Sunt urmași ai acelor oameni de atunci."


Foto: Vali Vădănoiu, în poză purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului - Eugen Tănăsescu și jurnalista creștină Natalia Păun


Ne-am bucurat și noi de această Sfântă Liturghie prin intermediul transmisiei de pe pagina oficială de Facebook, Arhiepiscopia Tomisului.


Alexandra GHIȚESCU

346 afișări0 comentarii
bottom of page