top of page

În dialog cu IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - Despre nedreptate

Actualizată în: 11 apr. 2020


Fiecare dintre noi a suferit în viaţă o nedreptate sau a interpretat o situaţie de viaţă în acest mod. E uşor să spui “nu lua personal” o vorbă sau un comportament al cuiva, însă a gestiona o situaţie în care te-ai simţit nedreptăţit, jignit, rănit până în adâncul sufletului, este o încercare destul de dificilă şi provocatoare.


În acest context al nedreptății i-am pus ÎnaltPreasfințitului Părinte Teodosie al Tomisului următoarea întrebare: Cum ați trecut prin nedreptatea mare la care ați fost supus și cum ne sfătuiți pe noi să trecem peste nedreptăți?


Cu mult tact duhovnicesc am primit următorul răspuns: ,,Am fost învățat să mă plâng că sufăr, de către apărătorii mei. Nu am făcut așa. Nu mi-a fost rău și nu am suferit. Știam că aceste momente sunt îngăduite de la Dumnezeu.”


De asemenea Părintele Episcop a explicat partea pozitivă a necazurilor și a situației la care a fost supus: ,,Nu sunt atât de păgubit. M-au îndemnat la mai multă rugăciune, post în afara postului, am ținut 40 de Sfinte Liturghii la rând. Au fost momente de hărțuire.”ÎnaltPreasfințitul Părinte Teodosie a concluzionat atât de frumos: ,,Toate aceste ispite au fost ca să duc o luptă, să am un exercițiu împotriva răului. Nu țin supărare pe niciun om. Am dat toată vina pe Diavol. Și compătimesc pe pârâșii mei. Au venit unii dintre ei să-și ceară iertare. Eu nu aștept iertare de la nimeni și i-am îndemnat dacă au conștiința încărcată să-și ceară iertare de la Dumnezeu.”

Alexandra GHIȚESCU

473 afișări0 comentarii
bottom of page