top of page

În cele mai întunecate momente trebuie să ne concentrăm asupra luminii

Toată lumea are probleme, iar viața nu e întotdeauna perfectă. Nu va fi niciodată. Dar dacă e să fim brutal de onești cu noi înșine, vom înțelege că problemele noastre sunt destul de insignifiante în comparație cu problemele restului lumii. Gândește-te. Dacă citești asta s-ar putea ca viața ta să nu fie la fel de grea ca a unui copil din Somalia sau a unui paria din India.“Tocmai în cele mai întunecate momente trebuie să ne concentrăm asupra luminii” - Aristotel

Toate lucrurile din viața ta în acest moment din timp sunt doar alte lucruri din oceanul de lucruri.


Barca ta nici nu s-a scufundat, nici nu se va scufunda așa ușor. Pot exista valuri, s-ar putea să traversezi furtuni, iar din când în când vei suferi rău de mare, însă călătoria ta prin oceanul numit viață va continua.

Nu uita că deții controlul. Viața ta nu s-a terminat. Mai e combustibil din belșug.


Vine o vreme în viața oricăruia dintre noi când ne simțim la pământ, puțin învinși. Când pare că nimic nu ne merge. Problemele pot fi serioase. Pe măsură ce micile probleme pătrund în tabloul general, avem impresia că toată viața noastră este contaminară. Această mică formă de haos poate influența toate aspectele vieții tale. Ajungi să gândești - “Viața e prea grea”, “Toți sunt niște nemernici”, “M-am săturat de mizeria asta”.

Niciunul dintre sentimentele exprimate mai sus nu reflectă realitatea (orice ai crede tu), ci mai curând percepția ta asupra realității. Așa că adoptă o perspectivă mai optimistă. Nu uita, deții controlul!


Alexandra Catrinel Ghițescu


116 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page